Critical Alignment Yoga

Critical Alignment Yoga gaat over verbinding maken tussen lichaam en geest. ‘Balancing the innerworld with the outerworld. On the mat, off the mat, it’s all the same. Begin today! Move your body, stretch your mind, unlock your soul! Just do it!’

helmalogoyogahoreca

In het leven van de moderne mens is de balans door spanning en stress tus­sen lichaam, geest, ademhaling en gevoelens verstoord. Critical Alignment Yoga biedt oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt je gezond, leven­dig en flexibel.

‘Critical Alignment Yoga laat je luisteren naar je li­chaam’.

cay3

Critical Alignment Yoga is niet prestatiegericht en het bevordert je welzijn. Alle yogahoudingen of asana’s hebben als doel de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel en de bloedvaten beter te laten functioneren. Het rekken, strekken, spannen en ontspannen van de bewegings,- en houdingsspieren zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam.

‘Critical Alignment Yoga zorgt voor je lichamelijke en geestelijke bewustwording,  je bent met aandacht in het hier en nu’.

cay1

Critical Alignment Yoga onderscheidt zich van andere yoga vormen door het gebruik van tools. Deze tools zoals het gebruik van een rubberen blok, vilten matje, houten brug, hoofdstandbankje of katoenen riem zorgen, bij gebruik, voor druk op het lichaam. Door deze druk-kracht of zwaartekracht in combinatie met je ademhaling raken spiergroepen met name in de nek, schouder, bovenrug, onderrug en bekken spanning kwijt, waardoor respectievelijk een hernieuwde organisatie van een vrije doorgifte van beweging, coordinatie en kracht van het skelet ontstaat.

‘Critical Alignment Yoga gaat door tot op het bot!’

Critical Alignment Yoga – lessen op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur.  Yoga Studio Opia Yoga, Klein Heiligland 84, 2011 EJ Haarlem

Deelname op uitnodiging. 

 

yy (2)