PUSHING HANDS IN HET PARK

Lekker buiten sporten? Ontdek wat jouw inspireert. De wonderlijke sport Tai Chi. Verrijk je dagelijks leven. Ontspan je geest. Vitaliseer je lijf. Leer Pushing Hands. Superleuke inspirerende lessen in het park. Door Helma Vinke. 

Wil je Pushing Hands leren? Kom naar Het Park en doe mee. App Helma 06-51238661

Pushing Hands als in ‘Duwende Handen’. Pushing Hands is het beoefenen van Tai Chi in tweetallen. Een oefening, als een spel met de handen, waarbij je met elkaar verbonden bent door middel van je handen en armen.

In deze vorm onderzoek je, door te ‘duwen’ of juist ‘niet-te-duwen’ hoe je elkaar, in verbinding met minimale spierkracht op een zachte doch doeltreffende manier, uit balans kan brengen. Je leert waar te nemen met je handen en deze waarneming vertelt je wat je het beste kan doen door bijvoorbeeld de ‘duw’ tegen te houden of met de ‘duw’ mee te bewegen of de ‘duw’ van richting te doen veranderen.

Het spel van de ‘Duwende Handen’ coordineer je vanuit de voeten die stevig geworteld op de grond staan in combinatie met een open houding, een geduldige geest en een nieuwsgierige blik. Kwaliteiten als gronding, structuur, evenwicht, flexibiliteit en ontspanning ontwikkel je bijna als vanzelf in dit boeiende en leerzame oefenspel.

Als variatie op het spel met de ‘Duwende Handen’ hebben we ‘Pushing Hands In Het Park Met De Stok Van 1.80 Meter’ bedacht.

‘Pushing Hands In Het Park Met De Stok Van 1.80 Meter’ is maandelijks op zondagochtend van 10.30 tot 12.00 uur in Stadspark De Haarlemmerhout ten zuiden van de kinderboerderij bij het Hildebrand monument/ Fontein in Haarlem.

Eerstvolgende ‘Pushing Hands In Het Park Met De Stok Van 1.80 Meter’ les is tot nader bericht in 2021. Volgens de richtlijnen van het RIVM.

SMILE And the World SMILES With You